Mozsi Major

A "ranch" egy kísérlet arra, hogyan találhat vissza a városba szakadt ember a természethez és eleink tudásához. Bár az állattenyésztéshez az elméleti szakmai tudás megvan, gyakorlatban felfedezetlen területen járunk.

Célunk olyan kultúrtáj létrehozása a legelőterületen, mely építő jellegű lehet a környezetre és a környezetében élőkre nézve egyaránt... és persze olyan minőségi tenyészállatok nevelése, melyek piacképesek lehetnek, így megélhetést biztosítanak számunkra.


Mozsgai József - húsmarhatenyésztő, Mozsi Major, Sellye


Az Újraterveztem Digitálisan csapata Mozsgai Józseffel (Mozsi Major) beszélgetett a kezdő vállalkozások közösségi média használatáról.


  • FB oldal
  • Honlap
  • Roland, a Mozsi Major büszkesége -- Számos fajtabemutató és bírálat zajlott az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok három napja alatt, így természetesen az állattenyésztéssel is foglalkoztunk helyszíni Facebook LIVE tudósításainkban. A limousin bikák összesített versenyében II. helyen végzett Roland, a sellyei Mozsi Major saját tenyésztésű bikája.
  • Mozsi Major – Az élet természetes oldala -- Ez Mozsgai Józsefnek az immár országos és nemzetközi hírű, 2011 őszén alapított Mozsi Major tulajdonosának a hitvallása. Jelmondatuk üzenete szerint a természetes emberi tulajdonságok kerülnek előtérbe: a nyitottság a természet és a gazdatársak felé, a barátságosság a tenyészálataikkal és az érdeklődő gazdákkal, vevőkkel. Mindez megjelenik az internetes jelenlétükben is, ahol a feléjük forduló kezdő gazdatársaknak szakmai, gyakorlati segítséget nyújtanak.
  • Karrierváltás: Mozsi major indulásának története -- Mozsgai József, becenevén Mozsi a baranya megyei Sellyén született. Állattenyésztő mérnökként és kereskedelmi menedzserként szerzett diplomát, karrierjét vállalkozóként kezdte. Volt virágboltja, sportboltja, aztán éles fordulattal háta mögött hagyta az üzleteit, felköltözött Budapestre és alkalmazottnak állt a fejlődő IT szektorban.

twitter  tumblr  facebook