Gere Attila Pinceszete

GERE Attila Pincészete 2010 óta foglalkozik a bortermelés melléktermékét képező szőlőmag és -héj feldolgozásával. Ez a folyamat ma már teljes egészében a pincészet saját üzemében, saját, bio művelésű szőlőterületek alapanyagának felhasználásával zajlik.

A szőlőmagból egyrészt szőlőmag olaj, másrészt pedig szőlőmag őrlemény készül. Az összegyűjtött magból először kipréseljük az olajat, majd ezután megőröljük. Mivel a szőlőmag egészben vagy csak szimplán szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, ezért mindenképpen szükséges a porítása. Így a benne rejlő hatóanyagok a felszínre kerülnek, és a szervezetbe jutva sokkal egyszerűbben és nagyobb felületen tudnak érintkezni a bélrendszerünkkel, felszívódásuk is könnyedén végbemegy.

twitter  tumblr  facebook